header reklam 500×90
sol kulak 160×600

ŞOK ŞOK! KUTSAL İNEK AĞIRDAĞ’DA DOĞDU!

ŞOK ŞOK! KUTSAL İNEK AĞIRDAĞ’DA DOĞDU!

KKTC’nin güzide köylerinden olan Ağırdağ’da geçen hafta doğan bir ineğin anlında kocaman bir “7” rakamının olması görenleri hayrete düşürürken, adanın dört bir yanında yaşayan Hindistanlılar ineği görmeye koştu!

Ağırdağlı Ali Dayıoğludayı’na ait olan ineğin doğduğunun duyulmasından sonra ineğin kutsal olduğuna inanan ve KKTC’de ikamet eden yüzlerce Hindistanlı Ağırdağ’a akın etti, mandıra önünde izdiham yaşandı. İneği görmek için Güney Kıbrıs’ta yaşayan Hintlilerin de mandıraya geldiği gelen bilgiler arasında.

Mandıra Times’a konuşan Dayıoğludayı “Vallahi nerden çıktı bilmem bu 7 numara ama bu tananın doğduğu gün bet ofise gittiydim da Newcastle 5.20’de 7 numaralı beygire attıydım parayı. Gelmedi o 7 numaralı beygir, dilendirdi bizi ama ertesi gün aha bu tanacık doğdu annında da gocaman 7 yazar. Dalga geçer bu gumarlar bizimnan yahu” dedi.

Dayıoğludayı “Sonra nerden nere benim gıccacık çekti tanacığın fotosunu da attı instagram’a, ondan sonra bakarım Hindiyalı doldu buraları. Sordular bana satarsam tanayı ama gaddi gadevi satmam. Çans getirecek bana bu tanacık bilirim” diye konuştu.

Öte yandan olay ineklerin kutsal sayıldığı Hindistan’da da büyük yankı uyandırdı. Hindistan Dışişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre kutsal inek KKTC makamlarından istenecek. Mandıra Times’ın Hint Dışişlerine yakın kaynaklardan elde ettiği bilgiye göre, inek karşılığında  Hindistan’ın KKTC’yi tanıyabileceği iddia ediliyor.

Yine Mandıra Times’a konuşan KKTC Dışişleri Bakanı Özdil Nami de “ineği isterlerse veririz ancak söz verdikleri gibi bizi tanıyacaklar. Bizim buradaki duruşumuz ‘öküz gelecek yerden ineği esirgemeyiz’ duruşudur” dedi.

Haber: Öküz Ajans

Foto: Öküz Foto

Yazar Hakkında

Yanıt verin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir