header reklam 500×90
sol kulak 160×600

LAPTA BELEDİYESİ’NDE İŞTEN ÇIKARILAN 31 KİŞİ DEVLET’TE İSTİHDAM EDİLECEK!

LAPTA BELEDİYESİ’NDE İŞTEN ÇIKARILAN 31 KİŞİ DEVLET’TE İSTİHDAM EDİLECEK!

Lapta Belediyesi mali sıkıntıları ileri sürerek, kendi istihdam ettiği 31 işçinin görevlerine son verdi.

Seçim döneminde işe alınanların değil de 18 yıldır belediyede görev yapan kişilerin işten çıkarılması üzerine işten durdurulan belediye çalışanları eylem yaptı.

Yapılan eyleme CTP-BG Girne İlçesi ve belediye meclis üyeleri ile bazı CTP ve TDP milletvekilleri de destek verdi.

Hatırlanacağı üzere, battığı gerekçesi ile işten durdurulan banka, hava yolları ve farklı kurumların çalışanları daha önce devlette istihdam edilmişti.

Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Başbakan Yorgancıoğlu ve Başbakan Yardımcısı Denktaş, konuyu hemen bakanlar kurulu gündemine taşıyıp, bu sorunu çözeceklerini açıkladı.

Başbakan Yorgancıoğlu “Biz gelenek ve göreneklerine sahip çıkan ve değer veren bir partiyiz. Madem ki sorunları çözmek için işsiz kalan vatandaşları devlette istihdam etmek bir gelenek haline geldi, bunu devam ettirmek boynumuzun borcudur. Bu insanların taksitçikleri var, çoluk çocukları var. KTHY çalışanları can da bunlar patlıcan mı?” diyerek işten durdurulanlara bir ümit oldu.

Başbakan Yardımcısı Denktaş da “Yeter ki vatandaşlarımız üzülmesin. Bunu da halledeceğiz. Kamuyu gittikçe şişirttiğimiz söyleniyor. Ama söz bu son 31 olacak” dedi ve “bu şişen bir balona benzer, elbet patlayacak. Ama patladığında inşallah biz burada olmayacağız, onu da gelecek olan düşünsün” diyerek yapılacak olan istihdamı onayladığını belirtti.

Denktaş devamla “batan geminin malları” misali “Kapımız herkese açık. Siz yeter ki batın, çıkın, işten atılın da merak etmeyin, biz buraşdayık.Bütün KKTC memur olduğu gün bu sorun da çözülmüş olacak. Biz sosyalist düşünce açısından CTP’den daha öndeyiz, herkes memur olunca eşitlik sağlanacak. Al sana sosyalizm.” dedi.
HABER: TAK AND LAK

FOTO: TAK’GADAK

Yazar Hakkında

Yanıt verin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir