header reklam 500×90
sol kulak 160×600

KARTAL TARİH YAZDI! YENİCAMİ 4-1 ARSENAL

KARTAL TARİH YAZDI! YENİCAMİ 4-1 ARSENAL

Şampiyonlar Ligi’nde, 2 hafta önce 2-0 kaybettiği maçın rövanşında Arsenal’i 4-1 yenen Yenicami ilk 8’e kaldı ve tarih yazdı.
Lefkoşa Atatürk Stadında yaklaşık 50 bin ateşli taraftar önünde Yenicami’nin gollerini Batshi (2), Erbay ve Ünal atarken, konuk Arsenal’in tek golü Tomas Rosicky’den geldi.
Maç öncesi Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger’in İngiliz basınına yaptığı “Yenicami dişimize göre, biz bu turu geçtik sayılır” açıklamasına tepki gösteren Kara Kartal’ın taraftar grubu Ova Gartalları maç boyunca “Die Die Die Wenger” diye tezahüratta bulunması alkış alırken, 50 bin kişinin ‘kartal gol gol gol’ tezahüratı görülmeye değer anlardı.
Maçın daha 3.dakikasında Batshi’nin muhteşem golüyle önce geçen Yenicami’ye taraftar desteği bütün maç boyunca devam ederken, yaklaşık 1000 kadar da İngiliz taraftar maç boyunca ateşli bir şekilde takımlarına destek verdi.
34’te tartışmalı bir serbest vuruş kararı sonrası Rosicky ile beraberliği yakalayan Arsenal’de Türk asıllı Alman oyuncu Mesut Özil pek varlık göstermezken, topla her oynadığında ıslıklanması dikkatlerden kaçmadı.
İkinci yarıya da bomba gibi başlayan Yenicami Erbay’ın 54’te kornerden gelen topa kafa vuruşu ile durumu 2-1’e getirirken, ayni dakikalar içerisinde, kaleci Çağatay’ın Theo Walcott’a 2 kez gol izni vermemesi maçın kırılma anlarındandı.
Tur için 4 gole ihtiyacı olan Yenicami 74’te soldan Mehmet Altın’ın getirdiği topta Ünal’ın son dokunuşu ile 3-1’i yakalarken, turu getiren gol 88.dakikada Batshi’den geldi.
O dakikada Arsenal savunmasında Koscielny’den topu kapan ve bir anda kaleci Szczesny ile karşı karşıya kalan Batshi yerden düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek skoru 4-1’e getirdi ve Arsenal’i Atatürk stadının cimlerine gömdü.
MAÇTAN SONRA SABAHA KADAR KUTLAMA
Yenicami’nin turu geçmesinden sonra KKTC bayram yerine döndü. Özellikle başkent Lefkoşa’nın Dere Boyu bölgesine akın eden taraftarlar gecenin geç saatlerine kadar tezahüratlar eşliğinde eğlendiler.
İNGİLİZ TARFTARLAR GİRNE’DE TAŞKINLIK YAPTI
Öte yandan maç sonrası üzgün bir şekilde stadı terk eden İngiliz taraftarlar daha sonra gittikleri Girne’de olay çıkardılar. Belediye Binasının bulunduğu meydanda bulunan barların camlarını kıran İngiliz taraftarlara çevrede bulunan vatandaşlar müdahale ederken, polisin 3 taraftarı tutukladı.

Yazar Hakkında

Yanıt verin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir