header reklam 500×90
sol kulak 160×600

MECLİS BASKIN SAATLERİ AÇIKLANDI…

MECLİS BASKIN SAATLERİ AÇIKLANDI…

Dünkü öğretmenler eylemi sırasında pervasızca basılan ve işgal edilen KKTC Cumhuriyet Meclisi yeni düzenlemeye gidiyor. Buna göre her türden eylemci gruba meclisi basma ve işgal etme hakkı verilirken, karışıklık olmasın diye değişik gün ve saatler uygulamaya konacak.
Dünkü eylem sırasında Meclis Genel Kurulunu basan eylemci öğretmenler grubu Genel Kurulu erteletmiş beraberinde de tartışmalar başlamıştı.
Ancak Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında dün akşam toplanan Meclis Bakım ve Onarım Komitesi biz dizi kararlar aldı.
Buna göre öğretmenler meclisi sadece Pazartesi günleri mesai saatleri içinde basabilecek.
Memur Sendikalarına sadece Salı günleri meclisi basma hakkı tanınırken, işçi sendikalarıysa Çarşamba günleri mesai saatlerinde meclisi basma hakkında sahip olacaklar.
Perşembe günleri ise eskiden batmış veya batmaya çalışan kamu kurumlarından mağdur olanlar sabah saat 8-12 arası meclisi basma hakkı verilirken, narinciyeciler ise saat 12.30-4 arasın meclisi basıp istedikleri gibi bağırıp çağırabilecekler.
Cuma günleri 8-12 arası meclis sermaye gruplarının baskınına açık olacak olan Cumhuriyet Meclisi, saat 12.30-4 arası ise hayvancıların ve süt üreticilerinin baskınına açık olacak.
Cumartesi günleri de öğle saat 13’e kadar açık olacak olan meclisi basma hakkına sadece hamaset dernekleri sahip olacak.
Pazar günleri ise herkes mangal yaptığı için meclis baskını yapılamayacak, tatil olacak.

Haber: Zamazingo Haber Ajansı
Foto: TAK

Yazar Hakkında

Yanıt verin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir