header reklam 500×90
sol kulak 160×600

LİDERLER YEMEK KONUSUNDA ANLAŞTI…AKINCI “GOLOGAS”, ANASTASİADİS “BULLEZ BADADEZ” İSTEDİ…

LİDERLER YEMEK KONUSUNDA ANLAŞTI…AKINCI “GOLOGAS”, ANASTASİADİS “BULLEZ BADADEZ” İSTEDİ…

Uzun bir aradan sonra bu akşam sosyal içerikli bir yeme içmede bir araya gelecek olan Kıbrıslı Türk ve Rum liderlerin menüsü Mandıra Times ele geçirdi.
Bütün dünya basınını atlatan Mandıra Times’ın ele geçirdiği menüde çok zengin.
Bu akşam saat 8’de Ledra Palace otelinde yapılacak olan yemekten önce Mandıra Times’a konuşan Kıbrıslı Türk Lider Mustafa Akıncı “ben ne verirlerse yerim dedim, zorluk çıkarmadım. İlla da bir yemek seç dediler ben da Gologas dedim. Tavuk etli gologasa bayılırım” dedi.
Akıncı “tatlı seçeyim diye de ısrarcı oldular ama Barış Burcu’nun olduğu yerde tatlı konuşamayık sonuç olarak. Elbette ki bizim Barış’ın ekmek gadayıfı masanın yıldızı olacak” dedi.
“Gonyak olarak da ne olursa içerim” diye Mustafa Akıncı “lakin Sayın Anastasiadis illa ki zivaniya içer. E o zaman ben da zivaniya içerim. Bir iki öngelik şişe deviririz diye düşünüyorum” diye konuştu.
Öte yandan Mandıra Times’ın sorularını yanıtlayan Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis de favori yemeğinin “badadez bullez” olduğunu açıkladı.
Anastasiadis “badadez bullez yanında güzel bir çoban salatası ilah olur. Ben ayrıca domuz bannalı şeftalicik da getirecem. Benim garı akşam sardı, düşünürüm yakalım da mangalı oracıkta. BM parametreleri buna müsaade eder bence” dedi.
Anastasiadis “Mustafa ile telefonda gonuştuk. Gonyak konusunda anlaştık. Meğer o da zivaniya içermiş. Ona zivaniyanın hasını getirecem, gardaccığımın ağzına layık” diye konuştu.

İşte Menü:
Başlangıç
Hummus, cacık, çakızdez, gulumbra, eşşek miksin, gabira, çoban salatası, peynir tabağı, böğrülce, pakla, gabacık

Ara sıcaklar
Bidede pastırma hellim, gavrılmış ciğer, döş-uykuluk, et suyuna magarına, gavcar mantarı
Ana Yemek
Badadez bullez, gologas, envayi çeşit et
Tatlı
Ekmek gadayıfı
Gonyak
Zivaniya

Haber: Mandıra Gurme Servisi
Foto: Anonim

Yazar Hakkında

Yanıt verin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir