header reklam 500×90
sol kulak 160×600

2015 YILI SONUNDA AMERİKA, AĞROTUR’DA ASKERİ ÜS HAZIRLIĞINDA

2015 YILI SONUNDA AMERİKA,  AĞROTUR’DA ASKERİ ÜS HAZIRLIĞINDA

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, ABD’li komutanların Afganistan’dan çekilme tarihi olan 2016’nın yeniden düşünülmesi ve esnek davranılması yönündeki talebin reddedildiğini söyledi. Hagel, Başkan Obama’nın çekilme yönündeki kararının geçerli olduğunu bildirdi.

Hagel yüzyıllardır birçok ülkenin işgali altında olan Kıbrıs’ta Amerika Birleşik Devletleri’nin hiçbir zaman küçücük de olsa toprağı olmadığını, gözü aç İngilizler’in bütün askeri üslere sahip olduğunu, bu duruma daha fazla tahammül edemeyeceklerini, 2016 yılında Afganistan’dan çekilecek olan askeri birliklerin Ağrotur (Akrotiri) askeri üslere yerleştirileceğini açıkladı. Gerekirse döve döve o işe yaramaz İngiliz askerleri üslerden atacaklarına dikkat çeken Hagel, Amerikan askerlerinin çok daha yapılı, yakışıklı, ve güzel olduklarını anlattı.

Hagel ayrıca İngilizler’in sorun çıkarması durumunda Dikelya (Dhekelia) bölgesini de ele geçireceklerini, ama Kıbrıs halkının endişelenmemesini, büyük Amerika Birleşik Devleti’nin gittiği her ülkeye barış ve refah götürdüğünü, Kıbrıs sorununun da Amerikalı üslerin kurulmasıyla birlikte sona ereceğini belirtti.

Yazar Hakkında

Yanıt verin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir