header reklam 500×90
sol kulak 160×600

Ο Αναστασιάδης ποσπάζει το Κυπριακό

Ο Αναστασιάδης ποσπάζει το Κυπριακό

H ειδική αντιπρόσωπος του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ, αφού συναντήθηκε με τους ηγέτες στην Κύπρο και με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, ακούστηκε πως οι ηγέτες θα συναντηθούν κατά το δεύτερο μισό του Σεπτέμβρη στην Νέα Υόρκη.

Η Τουρκία και η Βόρεια Κύπρος περνούν δύσκολες ημέρες λόγω της συναλλαγματικής κρίσης. Αυτές τις μέρες, που 1 ευρώ αντιστοιχεί σε 7 λίρες, φαίνεται πως η κρίση θα βοηθήσει την λύση και πως γίνονται σκέψεις για αποδοχή της πρότασης Αναστασιάδη.

Με το 1 ευρώ να αντιστοιχεί σε 7 λίρες, ακούγεται πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και το επιτελείο του ετοιμάζουν ένα νέο σχέδιο και εκμεταλλευόμενοι την – σκουπίδια πια- τουρκική λίρα έναντι του ευρώ σχεδιάσουν να αγοράσουν ολόκληρη την Βόρεια Κύπρο.

Μαθεύτηκε πως ο Αναστασιάδης είπε στο επιτελείο του πως αυτό το πρόβλημα δεν λύνεται πια με αυτές τις διαπραγματεύσεις. Αφού η λίρα έγινε σκουπίδια ας τα αγοράσουμε όλα, να επιστρέψουν όλοι στα σπίτια τους και να τελειώσει πια αυτό το πρόβλημα. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η Άγκυρα βλέπει θετικά αυτήν την πρόταση και σε περίπτωση που πάρει τα λεφτά ως τον Σεπτέμβρη θα σηκώσει τον στρατό και τους ανθρώπους της από τον Βορρά.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης φωνάζει «Άντε βιαστείτε, τα λεφτά είναι έτοιμα. Κάθε μέρα είναι εις βάρος σας. Θέλετε να πληρώσουμε με μετρητά, πιστωτική κάρτα, με επιταγή? Κανένα πρόβλημα. Επίσης άκουσα ότι στην πλευρά σας το μπόλιμπιφ είναι πανάκριβο. Αν θέλετε, το μισό ποσό να το πληρώσουμε σε μπόλιμπιφ!» Και λέγοντας «Δόξα τω Θεώ» ολοκλήρωσε την ομιλία του.

Translated by Orestis Agisilaou

About The Author

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *